(Marc Chagall's, 'Les Amoureux') ВРЪЗКИ Съществуват определени развиващи се

...
  (Marc Chagall's, 'Les Amoureux') ВРЪЗКИ Съществуват определени развиващи се
Коментари Харесай

Без обвързване не можете да се научите да се грижите за някой друг повече, отколкото за себе си | Гари ЗУКАВ

 

(Marc Chagall's, 'Les Amoureux')

ВРЪЗКИ

Съществуват избрани разрастващи се динамичности, които могат да се проявят само в динамичността на обвързването. Без обвързване не можете да се научите да се грижите за някой различен повече, в сравнение с за себе си. Не можете да се научите да цените растежа на силата и яснотата в някоя друга душа, даже и това да заплашва потребностите на вашата персона. Когато оставите потребностите на личната си персона, с цел да насърчите и дадете опция за развиване на някой различен, вие влизате в благозвучие с неговата душа. Без обязаност вие не можете да се научите да виждате другите, така както душата ви ги вижда - като красиви и мощни духове от Светлина.

В човешкия жанр се заражда архетипът на духовното партньорство - партньорството сред равнопоставени персони, целящо нравствен напредък. Той е друг от архетипа на брака, който е бил основан, с цел да подкрепи физическото оцеляване, и в който сътрудниците не всеки път се считат за равностойни. Когато индивидите влизат в брак, способността на всеки от тях да оцелее физически се усилва. Заедно те по-лесно намират огън, заслон, храна и вода и взаимно се пазят.  Архетипът на брака отразява възприемането на силата като нещо външно.

Архетипът на духовното партньорство отразява съзнателното устремяване на многосетивните хора към същинската мощ. Духовните сътрудници признават съществуването на душата и умишлено се стремят да допринесат за развиването й. Те осъзнават нефизическите динамичности, които действат в света на времето и материята. Възприемат материята като най-плътното и тежко равнище на Светлината, което непрекъснато бива оформяно от душите, населяващи това образователно поле. Съзнателно основават взаимния си живот дружно с една жива Земя, която обожава дивота, и с една състрадателна Вселена.

Когато се обвържете в духовно партньорство с различен човек, вие пренасяте силата на архетипа на духовното партньорство върху материалната сцена. Започвате да се оформяте и да живеете съгласно полезностите, визиите и делата, отразяващи равнопоставеността сред вас и колегата ви, и сте обвързани както със своето, по този начин и с неговото или нейното духовно развиване. Започвате да оставяте настрани потребностите на вашата персона, с цел да подпомогнете потребностите за духовно развиване на колегата си, и като вършиме това, самите вие растете. Така действа духовното партньорство. Започвате да виждате, че това, което е здравословно за партньорството ви, е същото като това, належащо за персоналния ви нравствен напредък, че всеки от вас носи частиците, които липсват на другия. Ако да вземем за пример сте ревностни, вие ще откриете, че точно ревността изважда на повърхността тези елементи на колегата ви, които се нуждаят от излекуване, а те от своя страна се оглеждат и във вас. Започвате да цените приноса на колегата си за вашето развиване. Вие разбирате, че неговите усещания и наблюдения са ви от изгода, даже са незаменими за вашия напредък, че при общуването си навлизате в дълбоки води.

Като изграждате вашето партньорство, вие научавате ролята на любовта, обвързването и доверието. Разбирате, че единствено обич не стига, че без доверие не можете да давате и да получавате любовта, която и двамата изпитвате един към различен. Узнавате, че вашата връзка би трябвало да се преобрази във форма, която задоволява и вас, и колегата ви. Научавате се да цените потребностите на своя сътрудник толкоз, колкото и своите, тъй като партньорството, което и двамата желае-те, изисква два здрави и вътрешно постоянни индивида.

Научавате се освен на доверие един към различен, само че също и на способността да израствате дружно. Разбирате, че като избягвате това, което смятате пагубно за връзката ви, вие я излагате на максимален риск. Не е елементарно да изразите това, което се таи във вас, изключително това, което ви прави уязвими предизвиква ви болежка или тъга. Това са страсти, подтикващи ви към думи, които или биха ви навредили, или биха ви донесли отлично излекуване. Научавате, че единствената подобаваща опция е да споделяте паниките си с деликатно отношение и желание за излекуване, и се доверявате на този развой. Като подхождате към потребностите си със храброст, а не със боязън, вие вдъхвате възприятие на доверие. Истинският човешки живот е най-съвършен, когато няма секрети. Той нищо не крие, а съществува в чиста обич.

Научаваме се да не постъпвате един към различен неуместно и невнимателно. Разбирате, че единствено да желаете не е задоволително. И двамата би трябвало надълбоко да желаете това и да го творите всеки ден, да го изградите и да го задържите със своите планове. Когато съзнанието и на двама ви се пречиства, вашето партньорство става по-богато.

Научавате се каква е цената на това да се отнасяте с схващане към позицията на другия. Като се превъплътите в другия човек, като в действителност премине-те през страховете му, а след това още веднъж се завърнете към личната си същина, вие позволявате на общува-нето ви да надвиши персоналното и да се трансформира в лекуване на нелично равнище. Това ви разрешава да се възприемате като духовни другари, които играят дружно и в същото време лекуват слабостите си. Дори в най-тежките мигове от работата си върху възприятието на неустановеност вие можете да изпитвате лекост и да си напомняте, че сте души, подхванали едно пътешестване през материята, и имате доста по-голяма мощ, в сравнение с показвате в този миг на уязвимост.

Нещата, които един субект би трябвало да научи при духовното свързване с различен субект, са същите, които групите, общностите и нациите учат при духовната си връзка с други групи, общности и народи. Проблемът е дали да се учи чрез боязън и подозрение, или посредством мъдрост. Трябва да изберете сред нискочестотните енергийни потоци на личността и високочестотните потоци на душата. Ако гневът на една персона към друга всява студ, срутва близостта и я кара да се отбранява, гневът на една нация или на една вяра по отношение на друга пред извиква същите реакции. Така е и в битката сред половете. Ако загрижеността на една персона към друга води до непосредственост, до възприятие на схващане и взаимно почитание, загрижеността на една нация, вяра или общественост би произвела същия резултат. Динамиката е идентична.

От: Мястото на душата ”, Гари Зукав, изд. Сарасвати

Картина: Marc Chagall's 'Les Amoureux', ArtStack
Снимка: commons.wikimedia.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР